Spenótos galuska juhtúróval
Spenótos galuska juhtúróval
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg friss leveles spenót vagy 1 zacskó mélyhűtött püré
- 1 tojás
- sima illetve grízes liszt
- víz
- só
- 20 dkg juhtúró
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
A friss spenótot megmossuk, majd enyhén sós és egy csipet szódabikarbonátos vízben, puhára főzzük, és botmixerrel pürésítjük. Ha mirelit spenótot használunk, akkor felengedjük és kissé átfőzzük. Rétes illetve sima lisztet tálba öntünk, kb. annyit, amennyi négy személynek kell, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a spenót pürét, sót és annyi vizet, hogy galuska tésztát kapjunk. Kikeverjük a tészta masszát, majd lobogó sós vízben kifőzzük a nokedliket. Míg fő a nokedli, addig a juhtúrót elmorzsoljuk. A megfőtt nokedlit leszűrjük, tálba öntjük, meglocsoljuk egy kevés olajjal, átkeverjük, hogy ne tapadjon össze. Tejföllel áthúzva, juhtúróval megrakva, forrón tálaljuk a nokedlit. Nagyon finom, ízletes egytálétel. Ha nem vegán akarjuk fogyasztani, akkor esetleg szalonna pörcöt szórhatunk még rá.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept