Mátrai borzaska ínyenceknek
Mátrai borzaska ínyenceknek
Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet karaj / csirkemell vagy pulykamell
- só
- bors
- 2 nagyobb burgonya
- 1 tojás
- liszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 dl tejföl
- 20 dkg trappista sajt
Elkészítés:
A húst besózzuk, borsozzuk, kissé kiklopfoljuk. A burgonyát sajtreszelőn lereszeljük, beleütjük a tojást és annyi lisztet és kevéske vizet keverünk hozzá, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk. A masszát ízesítjük sóval, borssal és egy kevés szárított fokhagymával. A hússzeleteket lisztbe megforgatjuk, majd belemártjuk a burgonyás masszába. Forró olajban, közepes tűznél, aranysárgára sütjük a hússzeleteket. Míg sül a hús, addig a tejfölben elkeverünk 3 gerezd átnyomott fokhagymát és ízlés szerint sót. A sajtot lereszeljük. A kisült hússzeletekre kanalazzunk a fokhagymás tejfölből, majd bőven szórjuk meg őket reszelt sajttal is. Párolt rizzsel és sült burgonyával, forrón tálaljuk az ételt.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept