Gomba vadasan
Gomba vadasan
Hozzávalók 4 személyre
- 1/2 kg nagyobb csiperke gomba
- 1 nagy fej hagyma
- 3 nagyobb sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1/2 kisebb zellergumó
- 2-3 babérlevél
- só
- bors
- pirospaprika
- 1 vastag szelet kenyér
- 2 dl tejföl
- 1 kanál liszt
- 1 kanál mustár
- 1/2 citrom leve
Elkészítés:
A gombákat megmossuk, szárát kitörjük és egy lábos aljára tesszük. Rákarikázzuk a répákat az apróbb darabokra vágott zellert. A hagymát vastag karikákra vágjuk és azt is lábosba tesszük. Ízesítjük sóval, borssal, piros paprikával, majd az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Beledobjuk a babérleveleket, és a tetejére tesszük a szelet kenyeret. Fedővel lefedjük a lábast és lassú forralással addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Miután megfőtt, az egész gombákat kiszedjük egy tányérra, a babérleveleket kidobjuk belőle. Botmixerrel pürésítjük az egészet, majd a tejfölben elkeverjük a lisztet, a mustárt és a citromlevet. Ezzel behabarjuk a szószt, majd forralunk rajta egyet. Ha kell, még utána ízesítjük a mártást. Akkor finom, ha kissé pikáns. A főtt gombákat felszeleteljük és a szósz mellett, főtt spagettivel tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept