Isteni spenótos palacsintabatyu

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Isteni spenótos palacsintabatyu

Hozzávalók 4 személyre

  • 1/2 kg friss spenót
  • 3 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 5 dl kristályvíz
  • kevés olaj
  • csipet só

A besamel mártáshoz

  • 3 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • csipet szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A spenótot leszárazzuk, alaposan megmossuk, majd enyhén sós vízben, öt perc alatt készre főzzük. Leszűrjük és jól lecsöpögtetjük. Elfelezzük a párolt spenótot, az egyik felét kevés tejjel botmixerrel pürésítjük és hozzákeverjük a palacsinta tésztájához. A palacsintához tálba tesszük a tojásokat majd a tejjel, a vízzel és a csipet sóval felkeverjük. Lassanként hozzákeverjük a lisztet és a pürésített spenótot. Ebből a tésztából kb. 12 db palacsintát sütünk ki. Ha végeztünk a sütéssel, a palacsintákat letakarjuk, hogy ne száradjanak ki. Ezután elkészítjük a besamel krémet. Olajat hevítünk, hozzáadjuk a lisztet és állandóan kevergetve zsemleszínűre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk az áttört fokhagymát és felöntjük a tejjel, majd állandóan kevergetve besűrítjük a mártást. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Mikor besűrűsödött, hozzáadjuk a megvágott maradék spenótot és botmixerrel az egészet krémesre keverjük. A krémmel megtöltjük a palacsintákat és tejföllel díszítve, forrón tálaljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük