Isteni spenótos palacsintabatyu
Isteni spenótos palacsintabatyu
Hozzávalók 4 személyre
- 1/2 kg friss spenót
- 3 tojás
- 30 dkg liszt
- 3 dl tej
- 5 dl kristályvíz
- kevés olaj
- csipet só
A besamel mártáshoz
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- csipet szerecsendió
Elkészítés:
A spenótot leszárazzuk, alaposan megmossuk, majd enyhén sós vízben, öt perc alatt készre főzzük. Leszűrjük és jól lecsöpögtetjük. Elfelezzük a párolt spenótot, az egyik felét kevés tejjel botmixerrel pürésítjük és hozzákeverjük a palacsinta tésztájához. A palacsintához tálba tesszük a tojásokat majd a tejjel, a vízzel és a csipet sóval felkeverjük. Lassanként hozzákeverjük a lisztet és a pürésített spenótot. Ebből a tésztából kb. 12 db palacsintát sütünk ki. Ha végeztünk a sütéssel, a palacsintákat letakarjuk, hogy ne száradjanak ki. Ezután elkészítjük a besamel krémet. Olajat hevítünk, hozzáadjuk a lisztet és állandóan kevergetve zsemleszínűre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk az áttört fokhagymát és felöntjük a tejjel, majd állandóan kevergetve besűrítjük a mártást. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Mikor besűrűsödött, hozzáadjuk a megvágott maradék spenótot és botmixerrel az egészet krémesre keverjük. A krémmel megtöltjük a palacsintákat és tejföllel díszítve, forrón tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept