Gyümölcsök fenséges találkozása
Gyümölcsök fenséges találkozása
Hozzávalók 2 személyre
- 4 szelet karaj
- fél karika camembert sajt
- 6 szem aszalt szilva
- só
- bors
- tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- szezámmag
- 2 nagyobb alma
- 4 ek. ribizli lekvár
- víz
- édesítő
- 1 cs. zacskós rizs
- 1/4 barack konzerv
Elkészítés:
Az almákhoz egy edénybe vizet engedünk, és édesítőt teszünk bele. Az almákat meghámozzuk és félbevágjuk, a magházat kikaparjuk, és az édesítős vízbe tesszük, kb. 15 percig fedő alatt főzzük. Majd 1-1 ek. lekvárral megtöltjük tálalás előtt.
A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd apróra vágott sajttal és aszalt szilvával megtöltjük a szeleteket. A húsokat felgöngyöljük, majd óvatosan bepanírozzuk őket. Bő, forró olajban 10 perc alatt készre sütjük.
A barackos rizzsel annyi teendőnk van, hogy a rizst kifőzzük - én egy hagymát dobok a rizs vízébe, hogy jobb íze legyen - és hozzáadjuk az apróra vágott barackokat.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept