Fehér paszulyleves burgonyával
Fehér paszulyleves burgonyával
Hozzávalók 4 személyre
- 1 doboz fehér gyöngybab konzerv
- 3 nagyobb burgonya
- 1 db fehérrépa
- 3 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1/2 citrom leve
- 2 dl tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- só
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, majd felkockázzuk. Sós vízben amennyi bőven ellepi, feltesszük főni. Babérlevéllel, fokhagymagerezddel és sóval ízesítjük. Mikor már majdnem megpuhult a burgonya, akkor hozzáadjuk a leszűrt és átöblített konzerv babot. Pár perc alatt, összefőzzük az egészet. Közben kikeverjük a tejfölt a főzőtejszínnel és a keményítővel. Mikor megfőtt a leves, behabarjuk a tejfölös habarással. Ízesítjük a levest a citrom levével és az aprított petrezselyemmel. Forrón, tejföllel megkoronázva tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept