Rakott karaj
Rakott karaj
Hozzávalók 8 személyre
- 1,5 kg karaj
- pici zsír
- 5 db száraz zsemle
- 5 db tojás
- 15 dkg gomba
- 5 dkg sajt
- 1 cs. petrezselyem
- 1 doboz liba- vagy kacsamájkrém
- 1 kis pohár tejföl + még 1 db tojás a tetejére
Elkészítés:
A húst besózzuk, pici borsot és őrölt majoránnát szórunk rá, egyben, csont nélkül megpároljuk kevés zsírban, és
vízben fedő alatt időnként forgatva kb. 1 órát hagyjuk így.
Ha puha a hús, hagyjuk kihűlni és szeletekre vágjuk.
A töltelékhez a zsemléket kinyomkodjuk,
hozzáadjuk az 5 db tojást.
1-2 tojásfehérjét tegyünk félre, nehogy túl híg legyen a töltelék.
Kis fej vöröshagymával az összevágott gombát megpároljuk,
hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a doboz májkrémet, összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Csak akkor tesszük bele az összes fehérjét, ha kemény a töltelék. Készítettem már apróra vágott főtt tojással is, kis padlizsánnal is, úgy még mutatósabb a töltelék.
Egy jénai tálat kizsírozunk (én egy 30 x 20 cm-eset, kb. 8-10 cm magasat szoktam, azzal pont tele lesz).
Lerakunk 1 sor szeletelt húst, rá 1 sor tölteléket, azután ismételjük úgy, hogy tetejére töltelék kerüljön.
1 pohár tejfölt kikeverünk 1 tojássárgával,
belereszeljük a sajtot, és ráöntjük a tetejére.
Szép lassan megsütjük a sütőben, úgy hogy a teteje szép rózsaszín legyen, nehogy leégjen.
Vendégeink kedvenc húsétele. Hidegen szeletelve csodálhatjuk meg igazán a főztünket, de nálunk sokszor nincs ideje kihűlni sem, viszont melegen nem marad egyben, szeleteléskor szétesik. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept