Cékla csirkemájas töltelékkel
Cékla csirkemájas töltelékkel
Hozzávalók 2 személyre
- 6 db közepes méretű cékla
- 3-4 db csirkemáj
- 5 dkg bacon
- 1 db lilahagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- ételízesítő
- só
- őrölt bors
- majoranna
- szerecsendió
- olívaolaj
- 10 dkg sajt
Elkészítés:
Lehetőleg egyforma nagyságú céklát kell választani, majd jó alaposan megmosni és feltenni főni.
Ha megfőtt, kiszedjük a vízből, és teljesen kihűtjük.
Amikor kihűt, megpucoljuk, majd a belsejébe mélyedés vájunk.(Óvatosan kell bánni vele, mert könnyen elreped. Én mokkás kanállal vájtam ki.)
Ameddig a cékla fő, el lehet készíteni a tölteléket.
A csirkemájat, a lilahagymát és a bacont felkockázzuk.
Egy serpenyőbe elkezdjük pirítani a bacont. Ha már kezd szint kapni, hozzáadjuk a hagymát, majd vékonyan beleszeleteljük a fokhagymát is.
Amikor kellően megpárolódott, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat, és ízlés szerint fűszerezzük.
Pár perc alatt, többször átkeverve készre sütjük.
A tölteléket belekanalazzuk a céklába.
Egy tepsibe kevés olívaolajat öntünk, majd egymásmellé helyezzük a megtöltött céklákat.
Megszórjuk egy pici őrölt borssal, majd megspicceljük olívaolajjal.
Előmelegített sütőbe, magasabb hőfokon kb. 30 percig sütjük.
A sütési idő vége előtt kivesszük a sütőből, és reszelt sajttal megszórjuk, majd visszahelyezve addig sütjük, míg a sajt ráolvad.
Még melegen tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept