Cékla csirkemájas töltelékkel

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Cékla csirkemájas töltelékkel

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 db közepes méretű cékla
  • 3-4 db csirkemáj
  • 5 dkg bacon
  • 1 db lilahagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • majoranna
  • szerecsendió
  • olívaolaj
  • 10 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

Lehetőleg egyforma nagyságú céklát kell választani, majd jó alaposan megmosni és feltenni főni.
Ha megfőtt, kiszedjük a vízből, és teljesen kihűtjük.
Amikor kihűt, megpucoljuk, majd a belsejébe mélyedés vájunk.(Óvatosan kell bánni vele, mert könnyen elreped. Én mokkás kanállal vájtam ki.)
Ameddig a cékla fő, el lehet készíteni a tölteléket.

A csirkemájat, a lilahagymát és a bacont felkockázzuk.
Egy serpenyőbe elkezdjük pirítani a bacont. Ha már kezd szint kapni, hozzáadjuk a hagymát, majd vékonyan beleszeleteljük a fokhagymát is.
Amikor kellően megpárolódott, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat, és ízlés szerint fűszerezzük.
Pár perc alatt, többször átkeverve készre sütjük.

A tölteléket belekanalazzuk a céklába.
Egy tepsibe kevés olívaolajat öntünk, majd egymásmellé helyezzük a megtöltött céklákat.
Megszórjuk egy pici őrölt borssal, majd megspicceljük olívaolajjal.

Előmelegített sütőbe, magasabb hőfokon kb. 30 percig sütjük.
A sütési idő vége előtt kivesszük a sütőből, és reszelt sajttal megszórjuk, majd visszahelyezve addig sütjük, míg a sajt ráolvad.
Még melegen tálaljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük