Céklaleves
Céklaleves
Hozzávalók 2 személyre
- 1 nagy cékla
- 1 db lilahagyma
- 1,5 dl tejszín
- 1 db húsleveskocka
- bazsalikom
- 1 ek méz
- só
- őrölt fehér bors
- 1 citrom leve
- 5 dkg margarin
Elkészítés:
A céklát megpucoljuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
A hagymát apró kockákra vágjuk, majd egy edénybe tesszük és a margarinon elkezdjük párolni. Ha már üvegesre párolódott, hozzáadjuk a céklát és együtt pároljuk még pár percig. Közben ízlés szerint fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd jó fél órán át főzzük. Ezután levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük. Ha túl sűrű lenne, pici vizet öntünk hozzá. Visszatesszük a tűzre, majd belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a mézet, és jól kiforraljuk. Amikor már forr, állandó keverés mellett hozzákeverjük a tejszínt. Összeforraljuk, de főzni már nem kell.
Egy teflon serpenyőbe tesszük a mandulát, és gyenge lángon kicsit megpörköljük.
Tálaláskor a leves tetejére szórjuk a pörkölt mandulát.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept