Vasalt csirkecombok egyszerűen
Vasalt csirkecombok egyszerűen
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db csirke felsőcomb
- 3 evőkanál szőlőmagolaj
- ízlés szerint fűszerek a csirke bepácolásához (pl.: ízvarázs, köménymag, fokhagyma, bors, só)
- serpenyő és egy nehezebb, vízzel teli lábas (vaslábas a legideálisabb)
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, kifilézzük. Másnapig hűtőben, bepácolva pihentetjük, de ha nincs idő erre, akkor akár azonnal is süthető. Egy serpenyőben felmelegítjük a szőlőmagolajat és amikor már serceg, akkor beleforgatjuk a csirkecombokat. A csirke tetejére helyezzük a vizes lábast, majd időnként forgatjuk, hogy mindkét oldala jól átsüljön. Kb. negyed óra elegendő a csirke belül puha, kívül ropogós állapot eléréséhez. A vasalt csirkecomb szerintem a legfinomabb balzsamecetes, joghurtos zöldsalátával. Ehhez póréhagymát és tetszés szerinti zöldségeket (ami a hűtőben van...) balzsamecettel meglocsolunk és natur joghurttal összekeverjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept