Füstölt sajtos csirkemell mézes-fahéjas almával
Füstölt sajtos csirkemell mézes-fahéjas almával
Hozzávalók 4 személyre
- csirkemell (kifilézve, szeletelve)
- füstölt sajt és trappista sajt (reszelve)
- alma rozmaring
- 1/2 dl száraz fehérbor
- 2 ek vaj
- méz
- fahéj
- só
- bors
Elkészítés:
A kifilézett csirkemellszeletek mindkét oldalát sóval és rozmaringgal meghintjük.
A csirkemelleket vajon fehéredésig sütjük.
Kivajazott tepsibe vagy jénaiba tesszük őket egymás mellé.
Az almakarikákat az előzőleg visszamaradt vajon megpuhítjuk, illetve pici fahéjjal ízesítjük. (Ananászkarikával és barackkal is isteni finom).
Egy-egy almaszeletet helyezünk a hússzeletekre, majd reszelt füstölt sajt és trappista sajt keverékét.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. (kb. 15-20 perc)
Az egész almákat négy felé vágjuk, és vajon megpároljuk.
Fehérbort locsolunk mellé, mézzel leöntjük, és pici fahéjjal meghintjük.
Amikor elkészült, tálaláskor forrón a hús mellé helyezzük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept