Baconszalonnában sült tokaji borecetes csirkemáj
Baconszalonnában sült tokaji borecetes csirkemáj
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg baconszalonna
- 50 dkg szív nélküli csirkemáj
- 1 evőkanál tokaji bazsalikomos borecet
- 1 teáskanál majoranna
- 2 gerezd fokhagyma
- őzgerincforma a sütéshez
Elkészítés:
A baconszeletekkel kibéleljük a formát úgy, hogy a széleit később rá tudjuk hajtani a „töltelékre”. A megmosott májakat ráhelyezzük a baconre, megszórjuk majorannával, a szeletekre vágott fokhagymával és meglocsoljuk a borecettel. Sózni nem kell, mert egyrészt a bacon elegendő sós ízt ad a májnak, másrészt a máj nem puhul meg, ha főzés/sütés előtt sózzuk. Ráhajtjuk a baconszeleteket és az egészet előmelegített sütőben megsütjük 220°C-on.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept