Baconszalonnában sült tokaji borecetes csirkemáj

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Baconszalonnában sült tokaji borecetes csirkemáj

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg baconszalonna
  • 50 dkg szív nélküli csirkemáj
  • 1 evőkanál tokaji bazsalikomos borecet
  • 1 teáskanál majoranna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őzgerincforma a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A baconszeletekkel kibéleljük a formát úgy, hogy a széleit később rá tudjuk hajtani a „töltelékre”. A megmosott májakat ráhelyezzük a baconre, megszórjuk majorannával, a szeletekre vágott fokhagymával és meglocsoljuk a borecettel. Sózni nem kell, mert egyrészt a bacon elegendő sós ízt ad a májnak, másrészt a máj nem puhul meg, ha főzés/sütés előtt sózzuk. Ráhajtjuk a baconszeleteket és az egészet előmelegített sütőben megsütjük 220°C-on.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük