Rigattoni al forno
Rigattoni al forno
Hozzávalók 6 személyre
- Penne tészta 500 gr
- csirkemellfilé 500 gr
- 1 doboz konzervgomba
- hámozott, egész paradicsomkonzerv 400 gr
- 0,5l főzőtejszín
- 150 g sajt
- oregánó
- bazsalikom
- majoranna
- olivaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellfilét csíkokra vágjuk és kevés olívaolajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük.
A hámozott egész paradicsomokat feldaraboljuk és egy edénybe fél liter vízzel felengedve feltesszük főni. Kis idő múlva a csirkemellet és a gombát is a paradicsomhoz adjuk.
Ízesítjük oregánóval, bazsalikommal és majorannával. Sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a főzőtejszínt és felforraljuk.
A penne tésztát enyhén sós vízben \'al dente\' megfőzzük, majd leszűrjük. Egy tűzálló tálba öntjük a tésztát, amit gazdagon megrakunk raguval és megöntözzük bőségesen a levével. Sajtot reszelünk rá, hogy mindenhol belepje. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept