Buffalo csirkeszárnyak
Buffalo csirkeszárnyak
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkeszárny
- olaj
- őrölt bors
- só
- sült csirke fűszersó
Szószhoz
- 4-6 ek. Tabasco vagy csípős paprikakrém
- 1ek. ecet
- 2ek. olaj
Köret
- Burgonyapüré
- 80dkg burgonya
- 1,5dl meleg tej
- 4 dkg vaj
- só
- csipet szerecsendió
Elkészítés:
A szárnyakat befűszerezzük, és bő forró olajban 10-15 percig ropogósra sütjük.
Serpenyőbe öntjük az olajt , az ecetet,a Tabasco szószt és összeforrósítjuk. Majd beleforgatjuk a megsült lecsepegtetett csirke szárnyakat. Burgonyapürével tálaljuk.(Ízlés szerint hasábburgonyával és ketchuppal is tálalható.)
Burgonyapüré elkészítése:A burgonyát meghámozzuk kockára vágjuk és annyi vízben amennyi ellepi feltesszük főni, enyhén megsózzuk. Ha megfőtt, leszűrjük burgonyatörővel összetörjük, majd hozzáadjuk a 1,5dl meleg tejet, és a 4dkg vajat majd sózzuk, és egy csipet szerecsendiót adunk hozzá, és mixerrel egy kicsit krémesre keverjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept