Szálka-, és szagmentes halfasírt
Szálka-, és szagmentes halfasírt
Hozzávalók 6 személyre
- 1 db jó minőségű tonhalkonzerv
- kb. 30 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 zsemle
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- petrezselyem
- só
- bors
- citrom
Elkészítés:
A tonhalkonzervet csöpögtessük le, és helyezzük egy nagyobb tálba. Pici citromlével locsoljuk meg, ízlés szerint borsozzuk és egy csipet sóval fűszerezzük. Adjunk hozzá egy egész tojást, kb. 30 dkg lisztet (érdemes a lisztet fokozatosan adagolni és annyit adni hozzá, amennyit a tészta kíván. Akkor jó, ha vizes kézzel gombócokat tudunk belőle formálni), szórjuk rá a petrezselymet, reszeljünk rá vöröshagymát és adjuk hozzá az összetört fokhagymát is. Ha egészen piciknek készül a fasírt, akkor a fűszerekkel bánjunk csínján; ha ínyencebbet szeretnénk, akkor érdemes megbolondítani készen kapható halfűszer keverékkel. Ezután adjuk hozzá a vízben áztatott, „kinyomkodott” zsemlét és az egészet kézzel gyúrjuk össze. A végén vizes kézzel formázzunk gombócokat és süssük ki forró olajban. Akkor lesz finom ropogós, ha az olaj csak félig lepi el a fasírtot és félidőben megforgatjuk. Próbáljátok ki szőlőmagolajban sütve is, ez még sajátosabbá teszi az ízét.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció