Csirkével és fetával töltött cukkini hajók
Csirkével és fetával töltött cukkini hajók
Hozzávalók 2 személyre
- 20 dkg csirkemellfilé (egy fél nagy mell)
- 5 dkg füstölt sajt
- 2 db közepes nagyságú cukkini
- 4 db koktélparadicsom
- 1 fél kk őrölt gyömbér
- kis kocka fetasajt
- 1 csomag petrezselyem
- zsír
- kicsi olaj
- 1 kk só
- 1 kk pirospaprika
- cayenne bors
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, majd apró kockákra vágjuk. A cukkiniket megmossuk, félbevágjuk, belsejét kikaparjuk, kisebb darabokra aprózzuk. A megmosott paradicsomokat és a fetát felkockázzuk. Kevés zsíron a húst előpirítjuk sóval és pirospaprikával. Hozzáadjuk a cukkini belsőt (nem az egészet, csak egy kis részét), és a paradicsomot. Meghintjük a gyömbérrel, és 3-5 percig együtt pároljuk. 2 fél cukkinibe beletesszük a felkockázott fetát.
A húsos tölteléket ezután betöltjük a felezett cukkinikbe, meghintjük reszelt sajttal, és körülbelül 200 fokos sütőben aranysárgára sütjük (kb. 20 perc).2 fél cukkinire nem raktam sajtot, csak a felaprított petrezselymet és egy kis cayenne borsot, majd egy kk olívaolajjal végiglocsoltam.
A maradék cukkinibelsőt a hús megmaradt paradicsomos levében pár percig pároltam.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept