Sült kacsa knédlivel és párolt káposztával

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sült kacsa knédlivel és párolt káposztával

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 egész kacsa
  • 2 kis fej káposzta
  • 3 zsemle
  • tej
  • 2 evőkanál zsiradék
  • liszt
  • 2 tojás
  • 4 dkg élesztő

Elkészítés:

Az egész kacsát sütőben megsütjük ízlés szerint.
A párolt káposztát hagyományos módon elkészítjük.
Knédli: A szikkadt zsemléket kockára vágjuk, és a zsiradékban megpirítjuk. Ezután leöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi, és egy órát állni hagyjuk, hogy a zsemle jól megszívhassa magát a tejjel. Ekkor ütjük bele a tojásokat, a sóval ízesítjük, és annyi liszttel keverjük össze, hogy galuska keménységű tésztát kapjunk. Könnyebb lesz a gombócunk, ha 1 dkg élesztőt is morzsolunk a tejbe, és azzal dagasztjuk be a tésztát. A megkelt tésztát hosszúkás cipóba formázva kizsírozott konyharuhába csomagoljuk. Két végét átkötjük, és bő, sós, forró vízben 20-30 percig főzzük. Tálalás előtt a ruhából kicsomagoljuk, és éles késsel vagy cérnaszállal ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük