Kéregben sült báránygerinc
Kéregben sült báránygerinc
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db báránygerinc szelet per fő
- (friss) rozmaring
- (friss) kakukkfű
- vaj
- zsemlemorzsa
- magos mustár
- kakukkfű
- rozmaring
- fokhagyma
- petrezselyem
- kevés bazsalikom
- só, bors
- vaj
Elkészítés:
A bárányszeleteket olvasztott vajas, rozmaringos, kakukkfüves pácba tesszük. Minél tovább áll a pácban, annál ízletesebb lesz a hús. Minimum fél órát javaslok.
Addig előkészítjük a kérget. Az összes hozzávalót elkeverjük a zsemlemorzsával, az olvasztott vajjal és a mustárral. Akkor jó az állaga, ha összetapad és gyúrható. Félrerakjuk pihenni, amíg elősütjük a húst.
3-4 percig sütjük egy oldalát, akkor jó, mikor a közepéből kifolyik a vér. Utána tepsibe fektetjük és ráöntjük a kisült zsírt és vajat.
A fűszeres zsemlemorzsát kör alakúra formázzuk, 2 fólia közé tesszük és egy nyújtófával vékonyra kinyújtjuk. A kérget óvatosan a gerincekre fektetjük, kicsit ráigazítjuk, rányomkodjuk és 180-200 fokon 20-30 percig sütjük. Akkor jó, mikor a kéreg már ropogós, de még nem égett meg. A bárányszeletek közé héjastul pár gerezd fokhagymát szórunk. (Teljesen más íze lesz a fokhagymának, ha héjában sütjük. Sokkal édesebb, lágyabb.)
Míg a bárány sül, krumplipürét készítünk. Vajjal, tejjel / tejszínnel hígítjuk, és szerecsendiót reszelünk bele.
Tálaláskor a fokhagymákat kinyomjuk a héjukból, a bárány szaftját pedig a krumplipürére locsoljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept