Aszalt barackkal töltött csirkemell
Aszalt barackkal töltött csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db fél-csirkemellfilé
- 20 dkg aszalt sárgabarack
- 20-25 dkg szeletelt füstölt baconszalonna
- 2 dl tejszín
- só
- bors
Elkészítés:
A fél csirkemellfiléket késsel felszúrjuk, kívül-belül sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a tejszínt szépen sorban, hogy mindenütt érje a husikat (a tetején mindenképp legyen), majd fóliával lezárjuk. Egy éjszakát a hűtőben szundikál, ezalatt majdnem fel is szívja a tejszínt. Másnap megtöltjük az aszalt barackkal (de aszalt szilvával is finom!). A tejszínes tálat én ki szoktam törölgetni a gyümölcsökkel, úgy töltöm a húsba, így nem vész kárba egy csepp sem. Összesimítjuk a nyílást, és kb. 4-4 szelet baconnel minden irányban bebugyoláljuk, ez össze is tartja. Az előre leszabott alufóliába rögtön belecsomagoljuk, 2-2 szembelévő csücskeit összefogva, és jénaiba helyezzük a csomagokat, 2 dl vizet aláöntünk és előmelegített sütőben 200 fokon kb.45 percig pároljuk. Kiborítgatjuk a csomagokat, és mindkét oldalukra rápirítjuk a bacont. Kihűlve szeleteljük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept