Gyümölcsös céklasaláta
Gyümölcsös céklasaláta
Hozzávalók 2 személyre
- 1 db cékla
- 2 db alma
- 1-2 fürt szőlő
- 2-3 marék dió
- 1-2 ek tejföl
- 1 ek majonéz
- 1-2 ek méz
- csipet só
Elkészítés:
A céklát és az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lukú reszelőn reszeljük le.
A szőlőt szemezzük le. A diót tördeljük kicsit össze.
Az összetördelt diót egy teflon serpenyőbe állandó keverés mellett, pörköljük meg. (vegyük kicsire a lángot, nehogy megégjen a dió) Amikor már kellően megpörkölődött, öntsük ki a serpenyőből, és hűtsük ki teljesen.
A tejfölt, a majonézt, a mézet, és egy csipet sót keverjünk simára.
Egy tálba tegyük bele a lereszelt almát, céklát, a leszemezett szőlőt, és a pörkölt dió felét. Ezután öntsük rá a tejfölös-majonézes keveréket, és alaposan keverjük össze. Hagyjuk legalább egy óra hosszat állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt a saláta tetejét szórjuk meg a maradék pörkölt dióval és úgy kínáljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept