Krumplibundás hússzelet
Krumplibundás hússzelet
Hozzávalók 2 személyre
- 6 szelet karaj
- 25 dkg főtt krumpli
- 3 db tojás
- kukoricaliszt
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, majd apróbb kockákra felvágjuk, és enyhén sós vízbe puhára főzzük. Amikor már megfőtt, leszűrjük, majd krumplinyomón átnyomjuk és teljesen kihűtjük.
A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd besózzuk és egy rövid ideig állni hagyjuk.
A teljesen kihűlt krumpliba egyesével belekeverjük az egész tojásokat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval. (alaposan elkeverjük, hogy sima massza legyen)
A hússzeleteket először kukoricalisztbe forgatjuk, majd pedig a krumplis masszába.
Egy serpenyőbe olajat hevítünk, majd belehelyezzük a hússzeleteket. Először lefedve alacsony hőfokon, majd a fedőt levéve és átfordítva a húst, mindkét oldalán szép aranybarnára sütjük. Amikor már megsült a hús, papírtörlőre kiszedjük.
Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá. Külön köret nem kell mellé, mert a krumplis-bundával nagyon laktató.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept