Konyakos olívasaláta
Konyakos olívasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 340 g fekete olívabogyó
- 2,5 dl tejszín
- 150g tormás krémsajt
- 4 cl finom konyak
- 4 csöppnyi almaecet
- 4 csipet durvára őrölt színes bors
- 1 db lilahagyma a díszítéshez
- és tegyünk félre 28 db olívabogyót
Elkészítés:
A hagymát hámozzuk meg, és vágjunk hosszanti irányban vékony szeleteket belőle.
Az öntethez keverjük össze alaposan a tejszínt, a sajtot és a konyakot meg az ecetet. Majd forgassuk bele a bogyókat is tegyük hűtőbe 2-3 órára.
Tálalás: A tányérok szélén 3-3 szelet hagyma, ezen összesen 7-7 db végére állított bogyó, középre a saláta, és ez megszórva a színes borssal.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept