Hurkával töltött sertéskaraj
Hurkával töltött sertéskaraj
Hozzávalók 4 személyre
- 1,2kg csontos sertéskaraj
- 30dkg májas hurka
- 1 kiskanál őrölt kömény
- 1 kiskanál fűszerpaprika
- 1 ekanál só
A káposztához
- 1 fej lilakáposzta
- 1 dl fehérbor
- 4 evőkanál
- 10 százalékos ecet
- 5 evőkanál étolaj
- 8dkg cukor
- 1 kiskanál őrölt köménymag
- 1 kiskanál őrölt feketebors
- 1 kiskanál só
Elkészítés:
A 2 ujjnyi vastagra vágott karajt a csonttal ellentétes oldalon felszúrjuk, megtöltjük a kész, bőr nélküli hurkatöltelékkel, majd hústűvel megtűzzük. A betöltött hús külső részét, sózzuk, megszórjuk őrölt köménymaggal, fűszerpaprikával, és 180 fokon sütjük. A káposztát vékonyra vágjuk, majd a kevés olajon elkaramellizált cukorba öntjük. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük köménnyel, majd felöntjük fehérborral. Fedő alatt puhára pároljuk, majd ecettel ízesítjük, és a töltött bordával tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept