Fetás madársalátás quiche
Fetás madársalátás quiche
Hozzávalók 2 személyre
20 cm-es quiche formához
- 30 dkg fagyasztott leveles tészta
- 2 dkg vaj
- 1/2 szál póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 25 dkg friss madársaláta
- 1,5 dl főző tejszín
- 2-3 db tojás
- só
- bors
- szerecsendió
- 15 dkg feta sajt
A díszítéshez
- néhány darab fekete olívabogyó
- és pár darab salátalevelet tegyünk félre
Elkészítés:
A tésztát kiolvasztjuk, és ha szükséges kicsit kinyújtjuk majd kézzel a pités formába igazgatjuk, villával megszurkáljuk. Egy magas falú serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd a vékony szeletekre vágott hagymát ebben megpirítjuk, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát. Ezután a madársalátát enyhén megfonnyasztjuk, beleöntjük a tejszínt, végül a tojásokat keverjük hozzá, majd fűszerezzük. Kicsit hűtjük, majd a tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztán, majd a lereszelt sajttal megszórjuk.
180 C-os előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Akkor sült meg tökéletesen, ha a teteje kezd pirulni és a belseje még nem kemény. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd szétvágjuk, és így tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept