Vörösboros libacombok erdei gombákkal
Vörösboros libacombok erdei gombákkal
Hozzávalók 4 személyre
- 6 db libacomb
- 15 dkg erdei gomba - szeletelt
- fél l vörösbor
- 5 evőkanál olaj
- 10 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál majoránna
- 1 evőkanál kakukkfű
- 1 kiskanál őrölt feketebors
- 1 evőkanál só
Elkészítés:
A combokat kívülről bedörzsöljük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majoránnával, kakukkfűvel. Tepsibe helyezzük, és 190 fokon kb. 10 percig sütjük, majd aláöntjük a vörösbort, és fóliával lefedjük, és 170 fokon tovább sütjük. A hagymát finomra vágjuk, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombákat, sózzuk, borsozzuk, és tovább pirítjuk, ha kész hozzáadjuk a vajat. A vörösboros pecsenyelevet zsírtalanítjuk, majd a boros párolólevet a pirított gombákra öntjük. A combokat tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra. A pirított gombákat a vajjal, és a párolólével forraljuk össze, majd a libacombokra öntve forrón tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept