no

Vörösboros libacombok erdei gombákkal

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vörösboros libacombok erdei gombákkal

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 db libacomb
  • 15 dkg erdei gomba - szeletelt
  • fél l vörösbor
  • 5 evőkanál olaj
  • 10 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál majoránna
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 kiskanál őrölt feketebors
  • 1 evőkanál só
Recept idők

Elkészítés:

A combokat kívülről bedörzsöljük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majoránnával, kakukkfűvel. Tepsibe helyezzük, és 190 fokon kb. 10 percig sütjük, majd aláöntjük a vörösbort, és fóliával lefedjük, és 170 fokon tovább sütjük. A hagymát finomra vágjuk, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombákat, sózzuk, borsozzuk, és tovább pirítjuk, ha kész hozzáadjuk a vajat. A vörösboros pecsenyelevet zsírtalanítjuk, majd a boros párolólevet a pirított gombákra öntjük. A combokat tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra. A pirított gombákat a vajjal, és a párolólével forraljuk össze, majd a libacombokra öntve forrón tálaljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük