Ricottás gnocchi gyümölcsös camembert-szósszal és sült vargányával

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ricottás gnocchi gyümölcsös camembert-szósszal

Hozzávalók 4 személyre

  • Fél kg ricotta
  • Fél kg liszt + a sodráshoz
  • 1 tojás
  • só, bors
  • 40 dkg vargánya
  • 3 ek vaj
  • 1 ek szárított zsálya
  • 2 ek olívaolaj
  • 4,5 dl 20%-os tejszín
  • 20 dkg camembert
  • 3 ek aszalt áfonya
  • 1 érett őszibarack (vagy befőtt)
Recept idők

Elkészítés:

A ricottát összekeverjük a liszttel, egy tojással, sóval, borssal és annyi vízzel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán 2 cm átmérőjű rudakat sodrunk, késsel 1,5cm-es darabokat vágunk belőle és egy villával bordákat nyomunk rá. Lobogó sós vízbe szórjuk, miután feljöttek a víz felszínére, egy percig főzzük, majd szűrőkanállal az olívaolajba szedjük és átforgatjuk.
A szószhoz felmelegítjük a tejszínt, belekockázzuk a camembert-et. Beleszórjuk az áfonyát, alacsony lángon addig rotyogtatjuk, míg felolvad benne a sajt. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, fél centis kockákra vágott őszibarackot. Kicsit besűrítjük, és tálalhatjuk is.
A vajon megfuttatjuk a zsályát, benne megsütjük a gombaszeletek mindkét oldalát, kivéve sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor a gnocchira szedjük a szószt, erre tesszük a sült gombát.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük