Isteni lazac steak

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Isteni lazac steak

Hozzávalók 4 személyre

  • 500g lazac filé
  • 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve
  • 100g vaj
  • 2 ek olíva olaj
  • bors
  • A zöldség ropogóshoz: 2 csomag saláta mix( fehér káposzta-vörös káposzta-sárgarépa),
  • 100 g reszelt parmezán sajt
  • 1 tojás
  • 50 ml olíva olaj
  • bors
  • A nálnaöntetes salátához: 1 csomag madársaláta
  • 1 ek málnaecet
  • 3 ek rosé bor
  • 2 ek cukor
  • 50g málna
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 ek olíva olaj

A díszítéshez

  • fél marék fekete olívabogyó - magozott
  • és néhány szem málnát tegyünk félre!!
Recept idők

Elkészítés:

A halat sózzuk borsozzuk meg és tegyük félre minimum 15 percre.
A káposztákat, a kakukkfüvet és a sárgarépát egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk, sózzuk borsozzuk hagyjuk, hogy összeessenek és megpuhuljanak. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
Egy szűrőben kézzel jól kinyomkodjuk, hogy ropogós legyen! A zöldségeket a reszelt sajttal, a felvert tojással alaposan összeforgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanál segítségével halmokat képezünk, majd ezeket jól lelapítjuk. Ezután 200 0 C-os sütőben 10-15 perc alatt arany barnára sütjük.
Az öntethez a rosét, a cukrot és a málnaecetet egy kis serpenyőben a fele térfogatra forraljuk.
Kihűtjük, majd a málnát, a sót, a borsot hozzáadva leturmixoljuk. A salátát összeforgatjuk az öntettel.
A lazacokat enyhén kiolajozott nagyon forró vastag falú serpenyőben bőrével lefelé beletéve sütjük. 2-3 percig nem szabad mozgatni, hogy megfelelő kéreg keletkezzen rajta!!!
Ezt a hal elszíneződése mutatja meg. A halakat megfordítjuk, és 2 percig sütjük.
A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a citromlevét és héját ezt öntjük a halra.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük