Erdei gombapörkölt
Erdei gombapörkölt
Hozzávalók 4 személyre
- 60-70 dkg erdei gomba vegyesen (vargánya, őzláb, galambica, rókagomba)
- 2-3 db paprika
- 2-3 db nagyobb paradicsom
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- só
- olaj
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 teáskanál ételízesítő
- kevés víz
- tejföl (elhagyható)
Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, felszeleteljük. A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, pici vízzel felöntjük és beízesítjük sóval, ételízesítővel. Hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, paprikát és a gombát. 20-25 percig lassú tűzön készre főzzük. Aki tejfölösen szereti, keverjen bele 2-3 evőkanál tejfölt. Minél több fajta gombát teszünk bele, annál ízletesebb lesz a pörköltünk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept