Tejszínes-barackos túrótorta
Tejszínes-barackos túrótorta
Hozzávalók 8 személyre
Tészta
- 4 db tojás
- 4 ek rétesliszt
- 4 ek kristálycukor
Krém
- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 5 cl baracklé (akkor, ha befőttből vagy konzervből készítjük)
- 1,5 dkg zselatinpor (vagy 6 lap zselatin)
- 4 dl tejszín
- 3-4 szem barack
Elkészítés:
Piskóta:
4 db tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verem. Amikor ez kész, egyesével hozzáadom a sárgákat is, végezetül pedig a lisztet szépen lassan belekeverem. Előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük.
Túrókrém:
A túrót jól összetörjük, majd hozzáadjuk a barack levét.
A zselatinport meleg vízben oldjuk fel, majd adjuk hozzá a porcukrot, szépen csurgassuk bele a túróba, és egyenletesen keverjük el benne.
A tejszínt habverővel verjük kemény habbá, majd óvatosan adagoljuk a már elkészült túrókémhez. A legvégén adjuk hozzá az apróra kockázott barackot.
Amikor a piskótánk kihűlt, akkor egyenletesen öntsük a tetejére a krémet, ízlés szerint díszítjük. Ezután pár órára tegyük hűtőbe, hogy teljesen megszilárduljon a krém.
Az én tortaformám csatos, és teljesen a végéig benne hagytam a tortát, ettől lett egyforma az oldala is.
El lehet készíteni úgy is, hogy a piskótatésztát kettévágom, és a tetejére rakom a másik lapot, majd ezt díszíthetem az alábbi módon:
2 dl tejszínt egy csomag habfixálóval és egy evőkanál porcukorral kemény habbá verem. Körbekenem vele a tortát, majd ami megmarad hab, azt habzsákba teszem, és kidíszítem.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept