Leveles tésztás szűzpecsenye birsalmamártással

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Leveles tésztás szűzpecsenye birsalmamártással

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 cs leveles tészta
  • 1 sertés szűzpecsenye
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • őrölt fehér bors
  • dijoni mustár
  • olívaolaj

Birsalmamártáshoz

  • birsalma
  • fehérbor
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • vaníliás pudingpor
  • főzőtejszín
  • Hulala (v, tejszín)
Recept idők

Elkészítés:

A szűzpecsenyét ujjnyi vastagra felszeleteljük, majd tenyérrel kicsit lenyomkodjuk. Ezután sózzuk, megszórjuk őrölt fehér borssal, majd ízlés szerint megkenjük a mustárral. Kb. 20 percet állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják.

Ezután egy serpenyőbe pici olívaolajat öntünk, majd belehelyezzük a hússzeleteket, és mindkét oldalukat 2-3 perc alatt elősütjük.

Az előnyújtott leveles tésztából pogácsaszaggatóval nagyobb korongokat szaggatunk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire egymástól kicsit távolabb helyezzük őket.
Ezután minden tészta közepére kis halom reszelt sajtot teszünk, majd ráhelyezünk egy elősütött húsérmét.
Végül a hús tetejére szintén reszelt sajtot szórunk.

Előmelegített sütőbe kell helyezni, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt szép pirosra sütni.

A birsalmát megpucoljuk, majd a magházat eltávolítjuk, és kisebb darabokra felvágjuk.
Egy edénybe kell tenni, majd felönteni annyi fehérborral, hogy jól ellepje. Ízlés szerint cukorral, és vaníliás cukorral ízesítjük, majd szegfűszeggel, és fahéjjal fűszerezzük. Ezután puhára kell főzni.
Amikor már teljesen megpuhult a birs, botmixerrel pépesítjük.

A tejszínt simára keverjük a vaníliás pudingporral, majd állandó keverés mellett a birsalmapéphez keverjük. Pár percig kevergetve besűrítjük, majd a tűzről levéve langyosra hűtjük.

A Hulalát (v. tejszínt) kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan, kézi habverővel a mártáshoz keverjük.

Tálaláskor a leveles tésztás-szűzpecsenyés korongokat tányérra helyezzük, majd mellékanalazni a habos birsalmamártást.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük