Újévi zöldséges lencsesaláta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Újévi zöldséges lencsesaláta

Hozzávalók 2 személyre

  • 20 dkg lencse
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 nagyobb paszternák (v. zöldség)
  • 1 kk ételízesítő

Öntethez

  • 1 citrom leve
  • 3-4 ek olívaolaj
  • csipet só
  • őrölt fehér bors
  • méz (v. édesítőszer)
  • 3 kk csípős mustár
  • 1 db lilahagyma
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét hideg vízbe jól átmossuk, majd feltesszük főni. A főzővízbe sót és ételízesítőt teszünk, majd puhára főzzük benne a lencsét.(kb. 20 perc főzési idő alatt megpuhul) Végül leszűrjük és teljesen kihűtjük.

A sárgarépát és a paszternákot megpucoljuk, majd vékony csíkokra felszeleteljük.
Egy edénybe beletesszük először a sárgarépát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megszórjuk egy kis sóval, majd pár perc alatt puhára főzzük. Ekkor szűrőkanállal kiszedjük, majd a paszternákot beletesszük a főzőlébe és azt is pár perc alatt puhára főzzük.
Végül azt is leszűrjük, majd minden hozzávalót teljesen kihűtjük.

Egy tálkába tesszük a citromlevet, az olívaolajat, a mézet, a mustárt és jól kikeverjük. Ezután hozzáadunk egy csipet, sót és ízlés szerinti mennyiségű őrölt fehér borsot.
A hagymát nagyon apróra felkockázzuk, majd ezt is belekeverjük.

Egy tálba tesszük a kihűlt lencsét, a sárgarépát és a paszternákot, majd óvatosan hogy ne törjön, összekeverjük.
Végül leöntjük az előzőleg jól kikevert öntettel, majd szintén nagyon óvatosan összeforgatjuk.
1-2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

Sültek vagy virsli mellé tálaljuk. Pirított mandulával megszórva, magában is fogyasztható!!!!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük