Sült fokhagymaleves
Sült fokhagymaleves
Hozzávalók 2 személyre
- 2 fej fokhagyma
- olívaolaj
- 1 ek liszt
- 2 db húsleveskocka
- kakukkfű
- őrölt bors
- só
- 1 l víz
Elkészítés:
A fokhagymafejeket félbevágjuk, majd a vágott felével lefelé, egy edénybe tesszük, és felöntjük annyi olívaolajjal, hogy ellepje. Ezután betesszük az előmelegített sütőbe, és közepes lángon, kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Amikor már szépen megsült, kivesszük a félbevágott fokhagymafejeket az olajból, és késsel kipiszkáljuk a gerezdeket a hajából.
Ezután egy edénybe tesszük és villával kicsit összenyomkodjuk a megsült fokhagymagerezdeket. Pici olajat öntünk rá, majd felhevítjük. Ekkor megszórjuk a liszttel, és kevergetve világos zsemleszínűre pirítjuk. Végül felöntjük a vízzel, majd ízlés szerint sóval, húsleveskockával, őrölt borssal és kakukkfűvel ízesítjük.
10-15 percig főzzük, majd botmixerrel kicsit összeturmixoljuk.
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá pirított zsemlekockát, vagy gombás-sajtos krutont.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept