Sajtos-zöldborsós krumplisaláta
Sajtos-zöldborsós krumplisaláta
Hozzávalók 2 személyre
- 50 dkg krumpli
- 1 db lilahagyma
- 10 dkg zöldborsó
- 1-2 ek tárkonyecet
- 1 tk ételízesítő
- só
- cukor
Öntethez
- 2 dl tejföl
- 1 tk csípős mustár
- 1 mk curry
- őrölt fehér bors
- cukor (v. édesítőszer)
- 10 dkg sajt a tetejére
Elkészítés:
A krumplit hajában megfőzzük, majd hideg vízbe tesszük, (így könnyebb megpucolni) kicsit állni hagyni, majd megpucoljuk, és lekarikázzuk.
A borsót enyhén sós vízben, pár perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, kihűtjük és félretesszük.
A hagymát nagyon apróra felvágjuk.
Egy edénybe vizet teszünk, hozzáadjuk az ecetet, az ételízesítőt, ízlés szerint cukrot, és beletesszük az apróra vágott hagymát. Felforraljuk, majd lassú tűzön pár percig főzzük.
Ezután forrón ráöntjük a karikára vágott főtt krumplira és így hagyjuk teljesen kihűlni.(ezalatt az idő alatt a krumplit jól átjárják az ízek)
Az öntethez egy tálba tesszük az összes hozzávalót, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, majd jól kikeverjük. (a cukor el is hagyható, ha valaki savanyúbban szereti)
Állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
A kihűlt krumplit szűrőkanállal kiszedjük a léből, majd a tetejére szórjuk a puhára párolt zöldborsót és rákanalazzuk a tejfölös öntetet.
10 dk ízlés szerinti sajtot vékonyra felcsíkozunk, majd a saláta tetejére szórjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció