Kócos csicseriborsó saláta
Kócos csicseriborsó saláta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csicseriborsó
- 1 csokor újhagyma
- 2 db friss babér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor kakukkfű
- 1 csokor bazsalikom
- 1 dl olívaolaj, de lehet több is, ha az étel úgy kívánja
- 1 teáskanál frissen őrölt bors
- só
- 1 dl finom borecet- itt is lehet változtatni a mennyiséget 1 db. nagyobb, vagy két kisebb füstölt libamell
Elkészítés:
A csicseriborsót főzés előtti este beáztatjuk. Másnap az áztatóvizet leöntjük, majd a babérlevéllel, fokhagymával, sóval puhára főzzük. Ha fedő nélkül készül, nem fog puffasztani. Megfőzzük a füstölt libamellet is. Amikor minden kihűlt, csicseriborsót összekeverjük az apróra vágott zöldségekkel, az újhagymával az ecettel és az olajjal, sóval, borssal. A libamellet szálasra tépkedjük és a salátához adjuk. Akkor a legjobb, ha fél napot áll legalább. Kitűnő előétel, de főfogásnak vacsorára is megteszi.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció