Céklasaláta sajtkosárban

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Céklasaláta sajtkosárban

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 db közepes méretű cékla
  • 2 db alma
  • 2-3 dl tejföl
  • majonéz
  • csípős mustár
  • cukor (v. édesítőszer)
  • Sajtkosár hozzávalói
  • 15 dkg Trappista sajt
  • 15 dkg Edami sajt
Recept idők

Elkészítés:

A céklát puhára főzzük, majd kihűtjük és lehámozzuk a külső héját, végül ízlés szerinti méretűre feldaraboljuk.
Az almát szintén meghámozzuk, majd akkorára feldaraboljuk, mint a cékla.

Egy tálba tesszük a tejfölt, a majonézt, egy pici csípős mustárt, csipet sót, és ízlés szerint cukrot, vagy édesítőszert és jól kikeverjük.

Végül a feldarabolt céklát és az almát egy tálba tesszük, majd ráöntjük a jól kikevert tartármártást.
1-2 órát pihentetjük, közben többször átkeverjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Az ízlés szerinti fajtájú sajtokat, külön-külön lereszeljük.
Sütőpapírra kör alakban először a trappista sajtból teszünk, majd a tetejére edami sajt kerüljön.
Mikróba pizzasütő fokozaton, 2 perc alatt szép pirosra sütjük. (akinek nincs ilyen fokozat a mikróján, az tepsire téve, magas hőfokon, sütőben is megsütheti)
Kivéve, rögtön egy formára ráfordítjuk és kicsit rányomkodjuk, hogy felvegye a kosárformát. (én egy pohárra fordítottam rá, ettől kapta a kosárformát)
A formán kell hagyni kihűlni!!!! (gyorsan kihűl és megkeményedik)

Tálalás előtt a sajtkosarakba kanalazzuk a salátát, és úgy tálaljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük