Céklasaláta sajtkosárban
Céklasaláta sajtkosárban
Hozzávalók 2 személyre
- 6 db közepes méretű cékla
- 2 db alma
- 2-3 dl tejföl
- majonéz
- csípős mustár
- cukor (v. édesítőszer)
- Sajtkosár hozzávalói
- 15 dkg Trappista sajt
- 15 dkg Edami sajt
Elkészítés:
A céklát puhára főzzük, majd kihűtjük és lehámozzuk a külső héját, végül ízlés szerinti méretűre feldaraboljuk.
Az almát szintén meghámozzuk, majd akkorára feldaraboljuk, mint a cékla.
Egy tálba tesszük a tejfölt, a majonézt, egy pici csípős mustárt, csipet sót, és ízlés szerint cukrot, vagy édesítőszert és jól kikeverjük.
Végül a feldarabolt céklát és az almát egy tálba tesszük, majd ráöntjük a jól kikevert tartármártást.
1-2 órát pihentetjük, közben többször átkeverjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Az ízlés szerinti fajtájú sajtokat, külön-külön lereszeljük.
Sütőpapírra kör alakban először a trappista sajtból teszünk, majd a tetejére edami sajt kerüljön.
Mikróba pizzasütő fokozaton, 2 perc alatt szép pirosra sütjük. (akinek nincs ilyen fokozat a mikróján, az tepsire téve, magas hőfokon, sütőben is megsütheti)
Kivéve, rögtön egy formára ráfordítjuk és kicsit rányomkodjuk, hogy felvegye a kosárformát. (én egy pohárra fordítottam rá, ettől kapta a kosárformát)
A formán kell hagyni kihűlni!!!! (gyorsan kihűl és megkeményedik)
Tálalás előtt a sajtkosarakba kanalazzuk a salátát, és úgy tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept