Lilahagymalekvár
Lilahagymalekvár
Hozzávalók 2 személyre
- 4-5 db lilahagyma
- 3-4 ek méz
- 3 ek kristálycukor
- só
- kakukkfű
- színes bors
- vörösbor
- 3-4 ek olívaolaj
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, majd félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük.
Egy serpenyőbe elkezdjük felmelegíteni a mézet, majd ha már jó folyós, hozzáadjuk a cukrot és együtt karamellizáljuk, még szép aranybarna színt kap.
Ezután hozzáöntjük az olívaolajat, jól összekeverjük és rátesszük a szeletelt hagymát.
Megszórjuk egy csipet sóval és elkezdjük párolni. Amint kezd a hagyma kicsit összeesni, megszórjuk egy kevés őrölt színes borssal, és egy kevés kakukkfűvel. (a borstól finom ízt kap, de nem lesz erős)
Végül felöntjük annyi vörösborral, hogy éppen csak ellepje. Lefedve tovább pároljuk. Közben többször megkeverjük, és ha szükséges, még bort öntünk hozzá. Végül addig pároljuk, míg a hagyma teljesen megpuhul, és a levét egészen elfőtte. Krémes puha állagú lesz.
Az elkészült lekvárt sültek mellé kínáljuk
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept