Naturszelet gránátalma chutney-val

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Naturszelet gránátalma chutney-val

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 szelet karaj
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • majoranna
  • liszt
  • 2-3 ek olaj
  • Gránátalma chutney-hoz
  • 1 db gránátalma
  • 1 db lilahagyma
  • 3 ek savanykás lekvár
  • gyömbér (kb. 1,5 cm-es)
  • 1/2 citrom leve
  • 3-4 ek méz
  • 1 mk őrölt koriander
  • színes bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket ízlés szerint fűszerezzük be, majd forgassuk bele a lisztebe. Ezután egy teflon serpenyőbe öntsük bele az olajat, majd süssük a hússzeletek mindkét oldalát szép pirosra.

A gránátalmát kettévágjuk, majd egy kanál segítségével, óvatosan kiszedjük a magokat. (a fehér hártyás részt teljesen el kell távolítani)
A hagymát és a gyömbért vékonyan leszeleteljük.

Egy serpenyőbe olajat öntünk, majd elkezdjük párolni a hagymát, majd hozzáadjuk a gyömbért is. Picit megsózzuk és addig pároljuk, még a hagyma félpuha lesz.

Ekkor rányomjuk a citromlevet, megszórjuk ízlés szerinti mennyiségű színes borssal és az őrölt korianderrel. Hozzáadjuk a savanykás lekvárt, a mézet, majd jól összekeverjük és szintén pár percig továbbfőzzük. (közben kevergetni)

Végül beletesszük a gránátalma magokat, jól összekeverjük és addig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön.

Tálaláskor a kisült hússzeleteket a chutney-val tálaljuk.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük