Méteres hús
Méteres hús
Hozzávalók 4 személyre
- 1kg csont nélküli karaj
- 50dkg darált hús
- 20 dkg sajt
- 2 db zsemle
- 2db tojás
- fokhagyma
- bors
- só
- kis kömény
Elkészítés:
Az ujjnyi vastag hússzeleteket enyhén sózzuk, a darált húsból az áztatott zsemlékkel, fűszerekkel, tojással hagyományos fasírtot készítünk. Kiolajozunk egy tepsit,majd a végénél elkezdjük rétegezni. Előbb egy szelet hús, majd kb.ugyanolyan vastagon fasírt massza, majd jöhet egy szelet sajt,így folytatjuk,míg tart az alapanyag,ízlésesen eligazítjuk fóliával letakarjuk kb 45 percig 180 c-on sütjük,majd a fóliát eltávolítva szép pirosra sütjük.
Ferdén kezdjük szeletelni,mint a méteres kalácsot,hidegen,melegen egyaránt finom.
Hasábburgonyával,vagy rizzsel tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept