Sajtos-burgonyás cukkinikrémleves

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sajtos-burgonyás cukkinikrémleves

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 nagyobb krumpli
  • 1 közepes cukkini
  • 1 cs újhagyma (v. vöröshagyma)
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • 1 db zölségleves-kocka
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • snidling (ízlés szerint)
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit, a krumplit, és az újhagymát vágjuk fel kisebb darabokra, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje.

Ezután adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget, a zöldségleveskockát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval.
Forraljuk fel, majd mérsékelt hőfokon, főzzük puhára.(kb. 20 percig főztem)

Amikor már puhára főttek a zöldségek, vegyük le a tűzről, keverjük bele a reszelt sajt felét, majd botmixerrel pépesítsük, hogy sima, krémes állagú legyen a levesünk.

Tálaláskor merjük a forró levest tányérokba, majd a tetejét szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal, és apróra vágott snidliggel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük