Tejfölös-citromos csirkecomb
Tejfölös-citromos csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db csirkecomb
- 5-6 dl tejföl
- 0,5 dl fehérbor
- 1 citrom
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- majoránna
- kakukkfű
Elkészítés:
A csirkecombokat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, és egy kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják.
3 dl tejfölt összekeverünk a borral, majd egy tepsibe öntjük. Ezután egymásmellé a tepsibe helyezzük a befűszerezett csirkecombokat, majd a maradék tejfölt a hús tetejére kenjük.
A citromot gerezdekre vágjuk, és a hús közé tesszük, majd a tepsi tetejét fóliával lefedjük.
Előmelegített sütőbe kell helyezni, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt puhára párolni.
Amikor a hús már kellően megpárolódott, le kell venni a fóliát, majd visszatenni a sütőbe, és szép pirosra sütni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept