Burgonyás halfasírt
Burgonyás halfasírt
Hozzávalók 2 személyre
- 30 dkg krumpli
- 1/2 ek dijoni mustár
- 3 ek majonéz
- 2-3 db újhagyma
- petrezselyemzöld
- 1 db tonhalkonzerv (15 dkg-os sós lében)
- 1/2 citrom reszelt héja
- só
- őrölt bors
Panírozáshoz
- 1db tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- 2 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor már megfőtt, leszűrjük, majd néhány másodpercre visszatesszük a tűzre, hogy teljesen leszáradjon.(Közben kevergetni kell, nehogy leégjen)
Ezután krumplinyomón át kell nyomni, vagy villával jól összetörni.)
Az összetört krumplihoz ezután hozzákeverjük a mustárt, a majonézt, az apróra felvágott petrezselyemzöldet, a vékonyra lekarikázott újhagymát, a reszelt citromhéjat, és a halat, majd ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal.
Ezután kézzel alaposan összekeverjük a hozzávalókat, majd négy pogácsát formázunk a masszából.
A megformázott pogácsákat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába óvatosan beleforgatjuk.
Egy serpenyőbe kb. 2 dl olajat hevítünk, majd belehelyezzük a bepanírozott halpogácsákat, és mindkét oldalukat 4-5 percig sütjük, hogy aranybarnára, ropogósra süljenek. Ezután papírtörlőre kiszedjük, és a felesleges olajat leitatjuk a pogácsákról.
Tálaláskor ízlés szerinti salátát kínálhatunk hozzá.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept