Burgonyás halfasírt

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Burgonyás halfasírt

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 dkg krumpli
  • 1/2 ek dijoni mustár
  • 3 ek majonéz
  • 2-3 db újhagyma
  • petrezselyemzöld
  • 1 db tonhalkonzerv (15 dkg-os sós lében)
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • őrölt bors

Panírozáshoz

  • 1db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 2 dl olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor már megfőtt, leszűrjük, majd néhány másodpercre visszatesszük a tűzre, hogy teljesen leszáradjon.(Közben kevergetni kell, nehogy leégjen)
Ezután krumplinyomón át kell nyomni, vagy villával jól összetörni.)

Az összetört krumplihoz ezután hozzákeverjük a mustárt, a majonézt, az apróra felvágott petrezselyemzöldet, a vékonyra lekarikázott újhagymát, a reszelt citromhéjat, és a halat, majd ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal.
Ezután kézzel alaposan összekeverjük a hozzávalókat, majd négy pogácsát formázunk a masszából.

A megformázott pogácsákat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába óvatosan beleforgatjuk.

Egy serpenyőbe kb. 2 dl olajat hevítünk, majd belehelyezzük a bepanírozott halpogácsákat, és mindkét oldalukat 4-5 percig sütjük, hogy aranybarnára, ropogósra süljenek. Ezután papírtörlőre kiszedjük, és a felesleges olajat leitatjuk a pogácsákról.

Tálaláskor ízlés szerinti salátát kínálhatunk hozzá.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük