Ananászos csirkemell
Ananászos csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkemellfilé
- 1 ananászkonzerv
- bacon
- 10 dkg reszelt sajt
- só, bors
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemelleket megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk (vagy kiklopfoljuk). Besózzuk, beborsozzuk a húsokat. Utána olívaolajban kisütjük, megpirítjuk a csirkemell mindkét oldalát. (Az olívaolajhoz én egy kis ananászlét is szoktam önteni.) Ezt követően kis olívaolajat teszek egy tepsibe, és szépen elhelyezem benne a húsokat. Majd vékony szelet bacont, ananászt teszek a csirkékre, végül a reszelt sejt következik. Általában rizzsel tálalom.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept