Kolbászos lapockás pizzakosárkák
Kolbászos lapockás pizzakosárkák
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg liszt - gluténmentes
- 5 dkg kukorica lepényliszt - gluténmentes
- 2 dl tej - laktózmentes
- 0,5 csomag élesztő
- 1 kávéskanál cukor
- 1 dl olaj
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál oregánó
- 15 dkg főtt füstölt lapocka
- 15 dkg szárazkolbász
- 15 dkg sajt
- 4 db tükörtojás
- 1 fej lilahagyma
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
A tésztához összegyúrjuk a lisztet, a felfuttatott élesztőt, a tejet, egy csipet oregánót, olajat, csipet sót majd hagyjuk nagyjából fél órán át kelni. Addig felszeleteljük a hagymát, a kolbászt, a füstölt húst.
Amint a tészta megkelt, kis kosárkákat készítünk belőle, s kiolajozott tepsibe helyezzük. Megkenjük tejföllel vagy paradicsomszósszal a tészták alját, majd a szeletelt húst, kolbászt rászórjuk a tejfölre, utána pedig a szeletelt hagymát is. Egy tojást ütünk mindegyik tetejére, vigyázva arra, hogy a tojásfehérje ne folyjon ki a kosárkákból. Majd reszelt vagy apró kockákra vágott sajttal megszórjuk a tetejüket, s nagyjából 40 perc alatt közepes lángon készre sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept