Lecsós rizs
Lecsós rizs
Hozzávalók 2 személyre
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 TV paprika
- 3 szem paradicsom
- 1 kis fej hagyma
- 10 dkg száraz kolbász
- fél kg rizs
- só
- bors
Elkészítés:
A megtisztított zöldségeket felkarikázzuk, a paradicsomot kockákra vágjuk, majd kevés apróra vágott hagymát olajon megpirítunk, s erre tesszük a felszeletelt zöldségeket. Ezt addig főzzük, míg a paradicsom bő levet nem ereszt. Közben ízesítjük a fűszerekkel és hozzáadjuk a felkarikázott kolbászokat is. Amikor a zöldség már félig puhára főtt, fél liter vizet hozzáadunk és beletesszük a rizst főni. Megvárjuk, míg egyszer felforr az egész, akkor megkeverjük, és alufóliával, valamint az edény fedelével letakarjuk, és addig állni hagyjuk, míg a rizs teljesen meg nem puhul.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept