Tésztasaláta ala\' Dia
Tésztasaláta ala\' Dia
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csomag penne tészta (200 g)
- 10-15 dkg sajt (ízlés szerint lehet bármilyen)
- 1/2 kígyóuborka
- 1 nagy fej lilahagyma
- 10 dkg gépsonka
- 2-3 evőkanál majonéz
- 2 nagy doboz kefir ( lényeg, hogy ne legyen száraz a tészta, ezért lehet több kell, lehet kevesebb)
- 1 kaliforniai paprika (piros/zöld)
- 1 TV paprika
- só, ételízesítő, bors
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük. Jó ha nem főzzük meg teljesen, mert ha teljesen puhára főzzük, akkor a felvett öntetben teljesen elázik. Azonban, ha nem főzzük meg teljesen, akkor ezt elkerülhetjük, és szépen egyben marad a készítés után is a tészta.
A zöldésgeket megtisztítjuk, majd a sajttal és a sonkával együtt kockákra vágjuk őket és beletesszük egy edénybe. Majd sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük. Amint megfőtt a tészta, kicsit hagyjuk kihűlni és hozzá keverjük a zöldésgekhez. Ezután hozzá adjuk a majonézt és a kefírt. A kefírből nem baj, ha több kerül rá, a tészta úgyis be fogja szívni.
Ez a tészta akkor finom, ha \"tocsog\" az öntetben! :)
Sült hússal, grillezett hússal isteni finom, de önmagában is megállja a helyét! És valóban abbahagyhatatlan! :)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció