Minden évszakos saláta
Minden évszakos saláta
Hozzávalók 2 személyre
- 1 doboz konzerv kukorica
- 1 doboz konzerv vörös bab
- 2 szál póréhagyma
- 2 pár bécsi virsli
- 2-3 szelet pirítós/fő
- Kevés olívaolaj
- só
- bors
- ételízesítő
Elkészítés:
A pirítóshoz használt kenyérszeleteket rárakjuk egy tepsire, majd meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal és egy-két csipet ételízesítővel megszórjuk mindkét oldalát. 180 fokos sütőben pár perc alatt szép barnára sütjük.
Eközben a konzervekről leszűrjük a levét, a póréhagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk, a virslit pedig puhára főzzük s felkarikázzuk, majd mindezt összekeverjük egy nagyobb tálban. Megszórjuk kevés sóval, borssal, esetleg pár csepp olívaolajjal, s a pirítóssal tálaljuk.
Tipp
A konzervek helyett használhatunk akár fagyasztott kukoricát is. A póréhagymát pedig helyettesíthetjük lilahagymával is. Úgy is nagyon finom!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept