Lila hagymás főtt tarjás szőlővel töltött karaj, füstölt sajtos Besameltakaróval

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lilahagymás, főtt tarjás, szőlővel töltött karaj besameltakaróval

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kg kicsontozott karaj
  • liszt
  • 4 db lila- és 2 db vöröshagyma
  • 2 ek hecsedlilekvár
  • 20 dkg füstölt saj
  • 2 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • 5-6 dl tej a besamellhez
  • 2-3 fürt szőlő
  • 15 dkg füstölt főtt tarja
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A húst megmossuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk majd sózzuk, borsozzuk, lisztbe megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. Kiszedve a serpenyőből lecsepegtetjük, félretesszük.

A szőlőt megmossuk, leszemezzük, én vegyes színűt szoktam használni, majd a kétféle hagymát is megtisztítjuk, és vékony karikára vágjuk. A visszamaradt olajba beletesszük a hagymákat és a szőlőszemeket, kicsit sózzuk, frissen borsozzuk, és fedő alatt elkezdjük párolni, majd kb. 5 perc után 2 ek hecsedli, más néven csipkebogyólekvárt keverünk hozzá, így felrottyantjuk, és kb. még 10 percig főzzük mérsékelt lángon.
A füstölt főtt tarját felkockázzuk-félretesszük.

A kisült hússzeleteket tepsibe fektetjük, ráhalmozunk evőkanállal a lilahagymás alapból, megszórjuk a kockára vágott füstölt tarjával, és ezután elkészítjük a füstölt sajtos besamelt.

A tejet felforraljuk, félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük, majd a lereszelt füstölt sajtot is. Amikor elolvadt benne, nagyon pici sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, és a húsok tetejére kanalazzuk.

Fóliával lefedve a tepsit, 200 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd fólia nélkül 5 percig.

Ünnepekre is nagyon finom, leginkább burgonyapürével.

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük