Padlizsános omlett
Padlizsános omlett
Hozzávalók 4 személyre
- 1 nagy padlizsán
- 8 tojás
- só
- bors
- 4-6 mini mozzarella sajt (ez - ha valaki nem szereti - ki is maradhat)
Elkészítés:
A padlizsánt megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon színt adunk neki. Kevés sóval és borssal megszórjuk. Tényleg kevés olajat kell használni, mert a padlizsán hihetetlen mennyiségű olajat képes magába szívni, viszont egész kis mennyiségen is remekül megsül. Közben felverjük a tojásokat, s ezt is sózzuk, borsozzuk. Miután a padlizsán megpirult, pár darab mozzarella golyócskát dobunk a serpenyőbe, s ráöntjük a felvert tojást. A legalacsonyabb lángon sütjük az omlettet, míg teljesen át nem sül. Amennyiben nem sül át teljesen az omlett, úgy óvatosan meg is lehet fordítani a serpenyőben, s mindkét oldalát át lehet sütni!
Tálaláskor paradicsommal, vagy friss fűszernövényekkel is díszíthetjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept