Szaftos hús
Szaftos hús
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej hagyma
- ízlés szerint 2-4 gerezd fokhagyma •
- 1 kg szeletelt tarja
- majoránna
- 3-4 babérlevél
- só
- bors
- víz
Elkészítés:
A húst egy serpenyőben addig sütjük hirtelen, míg réteg nem keletkezik rajta. A hús zsírjára a vöröshagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük. Majd erre visszaszedjük a sült húst, s annyi vízzel felöntjük, amennyi éppen ellepi. Ekkor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a csipet majoránnát, és a 3-4 babérlevelet hozzátesszük a húshoz, s így készre főzzük. Mikor megfőtt a hús, kiszedjük a babérleveleket, és kb. 3 dl tejfölt összekeverünk 1-2 kanál liszttel, s ezzel a habarással sűrítjük, majd rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept