Zöldfűszeres zabkása kakukkfüves gombával.
Zöldfűszeres zabkása kakukkfüves gombával.
Hozzávalók 2 személyre
- 7 dkg zabpehely
- 2 dl csirkealaplé
- 3 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- snidling (ízlés szerint)
- 30 dkg gomba
- kakukkfű
- szerecsendió
- őrölt fehér bors
- só
- 3 ek olívaolaj
Elkészítés:
A petrezselyemzöldet, a snidlinget, és a vajat késes aprítóval (v. turmixgéppel) pépesítsük.
A zabpelyhet szitáljuk át, hogy az apró, törmelékes része ne kerüljön bele a kásába. (Érdemes átszitálni, mert különben nagyon ragacsos lesz a kása.)
Egy serpenyőben melegítsük fel a csirkealaplét, majd öntsük hozzá az átszitált zabpelyhet, és keverjük alaposan össze.
Ezután kevergetve főzzük pár percig, hogy besűrűsödjön. Végül keverjük hozzá a zöldfűszeres vaj keverékét, és keverjük óvatosan össze.
Állandó keverés mellett főzzük még 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről, és tálalásig tartsuk melegen.
A gombát ízlés szerint szeleteljük fel. A frissen szedett kakukkfüvet szedjük le a kemény szárrészről és aprítsuk fel.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval, és a felaprított kakukkfűvel, majd kezdjük el párolni.
Néha óvatosan megkeverve, összerázogatva, addig pároljuk még a gomba teljesen zsírjára sül, és szép aranybarna színt kap. (Amennyiben szükséges, párolás közben még utánaízesíthetünk.)
Tálaláskor szedjük a tányérra a zabkását, majd helyezzük rá a pirított gombát.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept